"Παιδιά του κόσμου"

18/07/2019 - 07/08/2019
"Παιδια του κοσμου"

Συμμετοχή του Ινστιτούτου Διαπολιτισμικών Σχέσεων σε διεθνή εκπαιδευτικά προγράμματα.


Από τις 18 Ιουλίου έως τις 7 Αυγούστου 2019, στα πλαίσια το 10ου διεθνoύς προγράμματος "Παιδιά του Κόσμου" στο Παν ρωσικό Κέντρο Παιδιών «Ωκεανός» (Ρωσία, Βλαδιβοστόκ), με πρωτοβουλία της Ένωσης Ρώσων Διπλωματών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας (MGIMO) και το παιδικό κίνημα "Διπλωμάτες του Μέλλοντος" πραγματοποιήθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Διπλωμάτες του Μέλλοντος». Στο παραπάνω πρόγραμμα συμμετείχαν περισσότερα από 100 παιδιά "διπλωματικών συλλόγων" από 20 πόλεις της Ρωσίας. Μαζί με τους Ρώσους φοιτητές συμμετείχαν στο πρόγραμμα «νέοι διπλωμάτες» από τη Λευκορωσία, τη Σερβία, τη Γαλλία, την Αλγερία, την Ιαπωνία, την Κίνα, την Κορέα, την Ισπανία, την Αυστρία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ελβετία και την Ελλάδα.


Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις της κατασκήνωσης, κερδίζοντας βραβεία σε όλους τους διαγωνισμούς και πολλές διακρίσεις στον αθλητισμό. Αυτό το καλά οργανωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά να εξοικειωθούν με διάφορους κλάδους της διπλωματίας και να παρακολουθήσουν μαθήματα όπως: "Εισαγωγή στη Διπλωματία", "Δημοσιογραφία", "Τέχνη και Πολιτισμός", "Αγγλικά" και "Ρώσικα για Αλλοδαπούς".


Ως αποτέλεσμα του 10ου διεθνούς προγράμματος "Παιδιά του Κόσμου", η Γενική διεύθυνση του εκπαιδευτικού προγράμματος, με επικεφαλή τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της Ένωσης Ρώσων Διπλωματών Β.E. Εγκόσκιν και με τη συμμετοχή της Προέδρου του Ινστιτούτου Διαπολιτισμικών Σχέσεων Μιλένα Σινελνίκοβα, αποφάσισε να αυξήσει τον αριθμό των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα, γεγονός που θα αυξησει περαιτέρω τη θετική φήμη του έργου και θα εκπληρώσει την επιθυμία πολλών παιδιών από όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν στο κίνημα «Διπλωμάτες του Μέλλοντος».

Φωτογραφίες