International Contemporary Dance Camp

30/06/2019-05/07/2018


Από τις 30 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου 2019, το Sensitive Movement Lab του International Contemporary Dance Camp θα διεξαχθεί στην πόλη της Ναυπάκτου στην Ελλάδα. Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην εντατική εβδομάδα δίπλα στη θάλασσα και μαζί μας βουτήξτε στην ατμόσφαιρα ενός καλοκαιριού που χορεύει!dance campdance camp


Αγαπητοί φίλοι!

Το Ινστιτούτο Διαπολιτισμικών Σχέσεων (Institute of Intercultural Relations), σε συνεργασία με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ) “Προβάλλω τη Ναυπακτία” και άλλους φορείς, διοργανώνει για τρίτη χρονιά στην Ελλάδα ένα διεθνές Dance Camp, 6 ημερών (30 Ιουνίου - 5 Ιουλίου 2018)

Αυτή την χρονιά θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο "Sensitive Movement Lab" και καλούμε όλους τους χορευτές του είδους, επαγγελματίες και μη, να πάρετε μέρος σε αυτό το μοναδικό σεμινάριο σύγχρονου χορού.

Οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο International Dance Camp θα γνωρίσουν την τεχνική των τριών νέων διάσημων Ρώσων καθηγητριών-χορογράφων: Βικτώρια Αρχάγια (Τεχνική + ρεπερτόριο) Μαρία Ερμόχινα (Stretching) Κατερίνα Ακίμοβα (Εργαστήριο Sensitive Movement)

• Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για χορευτές επαγγελματίες, αλλά και ερασιτέχνες, για καθηγητές χορού και χορογράφους καθώς και για νέους από 15 ετών και άνω.
• Στο τέλος του Dance Camp, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα πιστοποιητικό παρακολούθησης και ολοκλήρωσης του εκπαιδευτικού επιπέδου στο οποίο ανήκουν.

Το εργαστήριο περιλαμβάνει:
● Την τεχνική του σύγχρονου χορού
● Τον αυτοσχεδιασμό
● Τον αυτοσχεδιασμό των επαφών
● Την εργασία με την αναπνοή
● Την εργασία με την έκφραση του εσωτερικού μας κόσμου μέσω χορού
● Μελέτη αλληλεπίδρασης των τμημάτων του σώματος μεταξύ τους, δουλεύοντας με το δικό μας βάρος
● Ανάπτυξη μιας συνειδητής κίνησης, μέσα από την αίσθηση του εαυτού μας στο χώρο
● Θα επεξεργαστούμε διαφορετικές μορφές χορογραφίας, που θα αποτελέσουν μέρος ενός μονόπρακτου χορευτικού έργου που θα συνοψίσει τη γόνιμη και δημιουργική μας συνεργασία!

Μάθημα OPEN
Να εξετάσουμε τη βιομηχανική του σώματος μέσα του σύγχρονου χορού, επεκτείνοντας παλέτα κίνησης, την ενίσχυση του μυϊκού συστήματος και την προετοιμασία του για σύνθετες κινήσεις, να μάθουμε πώς να χρησιμοποιούμε παλμούς και να ακολουθούμε το σωματικό μας βάρος. Να εξετάσουμε την έννοια του χώρου και του χρόνου, τη στάση προς τον εαυτό μας και προς έναν άλλο εταίρο στο χορό. Να προσπαθήσουμε να εισέλθουμε στη ροή της ελεύθερης κίνησης.

Μάθημα PRO
Το πρόγραμμα θα είναι πιο σύνθετο, πλούσιο σε τεχνικά στοιχεία και εντατική αλλαγή της προσοχής από την εργασία σε εργασία. Στον αυτοσχεδιασμό, η αναζήτηση για αυθεντική κίνηση. Η εταιρική σχέση και τα βασικά της ομαδικής εργασία. Ρεπερτόριο - αποσπάσματα από τις παραστάσεις του Libertatem DC. Ο καθένας θα έχει την ευκαιρία να αναδείξει τον εαυτό του ως χορογράφος για να δημιουργήσετε μια μοναδική γλώσσα ή να προτείνει την ιδέα. Θα ενεργήσω ως σκηνοθέτης και χορογράφος - θα συλλέξω σκηνές και θα καθοδηγώ κάθε σπουδαστή στη προσπάθεια του. Στο τέλος του Dance Camp θα παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο μονόπρακτό έργο που θα γυριστεί σε βίντεο. Κάθε συμμετέχων της παράστασης θα λάβει ένα επαγγελματικό βίντεο κλιπ της παραγωγής για το βιογραφικό του.

Τα μαθήματα θα επικεντρωθούν στη βελτίωση της τεχνικής, την αναπνοή και της αλληλεπίδρασης μεταξύ τους στην χορογραφία.
Αυτό το υπέροχο 6ήμερο ταξίδι χορού θα κλείσει με την βιντεοσκόπηση ενός μονόπρακτου χορευτικού έργου, στο οποίο θα συμμετέχουν οι Έλληνες και Ρώσοι καλλιτέχνες του Dance Camp, υπό τη διεύθυνση της χορογράφου Βικτώρια Αρχάγια. Κάθε συμμετέχων του χορευτικού έργου θα λάβει ένα επαγγελματικό βίντεο κλιπ της παραγωγής για το βιογραφικό του.

Κόστος συμμετοχής:
● Θα πραγματοποιηθούν 18 μαθήματα. Το κόστος παρακολούθησης και για τα 18 μαθήματα είναι 200€ ή 20€ /μάθημα.

Πρόγραμμα μαθημάτων:


30 Ιουνίου – 2 Ιουλίου
10:00 - 11:30 Stretching
11:45 - 13:45 Τεχνική και ρεπερτόριο
19:00 - 21:00 Ανοιχτό εργαστήριο

3 Ιουλίου
12:00 - 14:00 Ανοιχτό εργαστήριο

4 και 5 Ιουλίου
10:00 - 11:30 Stretching
11:45 - 13:45 Τεχνική και ρεπερτόριο
19:00 - 21:00 Ανοιχτό εργαστήριοΚΑΘΗΓΗΤΕΣΒικτωρια Αρχαγια
Τεχνικη + ρεπερτοριο

Καλεί όλους να μάθουν να αισθάνονται το σώμα τους όχι μόνο ως μέσο έκφρασης, αλλά και ως εργαλείο αντίληψης, χρησιμοποιώντας αυτές διμερείς ροές πληροφοριών και τις εσωτερικές παλμούς για να καταλήξετε στο νόημα της κίνησης. Η απόφοιτη του Περιφερειακού Κολλεγίου Τεχνών της Μόσχας Η απόφοιτη του Moscow State Institute of Culture Πραγματοποίησε εργαστήρια σύγχρονου χορευτικού στυλ στον Εθνικό Ρωσικό Οργανισμό Χορού Πραγματοποίησε εργαστήρια σύγχρονου χορευτικού στυλ της Παγκόσμιας Ακαδημίας Χορού (Συμβούλιο Χορού της UNESCO) Μέλος της Ρωσικής Ένωσης δασκάλων χορού Πιστοποιημένος εκπαιδευτής της Hatha Yoga.


Διδάσκει από το 2011 σε παιδιά και ενήλικες.


Το 2017 ίδρυσε τη δική της εταιρεία «Libertatem Dance Company» και είναι διευθυντής, σκηνοθέτης και χορογράφος της εταιρείας.  Τον Μάιο του 2018 πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα του έργου "Index 11 235".

Μαρια Ερμοχινα
stretching

Συνεργάζεται ενεργά με το σύγχρονο χορό από το 2013. Έχει δραστηριοποιηθεί στη διδασκαλία από το 2015. Καθηγήτρια κατεύθυνσης της "Stretching" στο δίκτυο "Top Stretching".


Το πρόγραμμα εκπαίδευσης "Stretching" στοχεύει στην γρήγορη βελτίωση ευλυγισίας ενός ατόμου: πρόκειται για μια εντατική μελέτη όλων των μυϊκών ομάδων, βελτιώνοντας την κινητικότητα των αρθρώσεων και την ελαστικότητα των συνδέσμων.


Θα μάθετε σύνθετες δέσμες ασκήσεων που θα σας επιτρέπουν να βελτιώσετε με ασφάλεια τα ανοίγματα και να μάθετε περίπλοκα και αποτελεσματικά κόλπα. Αυτή η τεχνική θα σας επιτρέψει να αισθανθείτε την ελαφρότητα και την ελευθερία στο σώμα και να βελτιώσετε σημαντικά τη συνολική κατάσταση του σώματος.

Κατερινα Ακιμοβα
Εργαστηριο Sensitive Movement

Συνεργάζεται ενεργά με το σύγχρονο χορό από το 2013.


Διδάσκει από το 2015.


Επαγγελματίας χορεύτρια σε Μουσικό Θέατρο της Μόσχας: “Ο δράκος στο μανίκι", "Οι μπαλάντες του Sir Accolon", "Το εγγενές αίμα", "Πού πηγαίνει ο δαίμονας;". Από το 2016 βοηθός χορογράφου του θεάτρου.


Επικεφαλής της ανεξάρτητης εταιρίας χορού TELOincognito.


Κατά τη διάρκεια των βραδινών μαθημάτων υπό την καθοδήγηση και των τριών δασκάλων του Dance Camp, θα καλέσουμε τους συμμετέχοντες να βυθιστούν στη μελέτη της κίνησης και της επικοινωνίας με το συνειδητό και το υποσυνείδητο τους.  Θα προσπαθήσουμε να μάθουμε να είμαστε όσο το δυνατόν ειλικρινείς με τους εαυτούς μας και τον κόσμο γύρω μας. Θα κάνουμε τα πάντα για να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε έρθει να χορέψουμε για να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας.


Μετά το τέλος του σεμιναρίου, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους στον σύγχρονο χορό.

Προσοχή!!! Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών!

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως τις 27/06/2019. Για την επικύρωση της συμμετοχής θα πρέπει να καταβάλλεται προκαταβολή 50€ μέχρι 27/06/2019. Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.

Με την οργανωτική υποστήριξη:
• Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ) “Προβάλλω τη Ναυπακτία”
• Επίτιμου Προξενείου της Ρωσίας στην Πελοπόννησο

Για περαιτέρω πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας:
Τηλέφωνο: +30 6936 652 651
E-mail: institute.icr@gmail.com

Σας περιμένουμε!